Lees hier het laatste nieuws uit de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs    Lees online
Nieuwsbrief maart 2015
Ons Middelbaar Onderwijs
In deze nieuwsbrief:
» OMO-prijzen 2015
» Rubriek: collega met passie
» OMO-portaal wordt gebruiksvriendelijker
» Netwerkleren voor docenten van start
» 10 jaar natuurlijk leren op Were Di Drie
» 'College Tour' met Sander Dekker
» Academische opleidingsscholen
» Actueel: tweets uit de scholen
» Agenda
Inschrijving OMO-prijzen 2015 gestart
Ook dit jaar reikt de vereniging weer prijzen uit voor de beste werkstukken. De -minstens zo spannende- voorselectie is op veel scholen al begonnen! Tot 15 april kunnen scholen werkstukken insturen.
» lees verder
 
--
Rubriek: collega met passie
In deze rubriek komen collega’s aan het woord over hun passie voor het vak. Deze keer Thomas Hagelaars, docent Frans op het Jeroen Bosch College in ‘s-Hertogenbosch. “Ik maak regelmatig zelf YouTube-filmpjes waarin ik de stof op een laagdrempelige manier uitleg.”
» lees verder
-
OMO-portaal wordt gebruiksvriendelijker
Vóór 1 mei ontvangen alle medewerkers andere inloggegevens voor een nieuw OMO-portaal. De bestaande applicaties zijn daarmee altijd en overal op dezelfde manier te gebruiken. De inloggegevens bieden direct toegang tot bijvoorbeeld het kennisnetwerk en Self Service. Waarom deze wijzigingen?
» lees verder
 -
Netwerkleren voor docenten van start
Hoe blijf jij je ontwikkelen? Kennis en ideeën uitwisselen met collega’s kan je hierbij helpen. Een aantal docenten ging eind 2014 aan de slag met het opstarten van een netwerk voor hun vakgebied. Om deze vaknetwerken een vliegende start te bezorgen, begeleiden docenten van de OU ze in de beginfase.
» lees verder
 -
10 jaar natuurlijk leren op Were Di Drie
Vanaf 2005 is Were Di Drie een pionier op het gebied van Natuurlijk Leren. Op deze vmbo-opleiding is veel ruimte voor vaardigheden en het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten. Het uitgangspunt is: kijken naar de mogelijkheden van leerlingen in plaats van naar de beperkingen.  
» lees verder en lees het artikel in het Eindhovens Dagblad
 -
'College Tour' met Sander Dekker
Op 26 februari bracht Sander Dekker een bezoek aan het Cambreur College in Dongen. Op een ontspannen wijze beantwoordde hij alle vragen van de leerlingen.
» lees verder
  
--

Academische Opleidingsscholen op scherp
Alle AOS'en van de vereniging worden dit voorjaar beoordeeld door het NVAO. Daartoe heeft elke AOS een ‘Kritisch Reflectie Document’ opgesteld. Waar zijn we trots op? Wat kan en moet beter in de toekomst? Veel collega’s hebben hier keihard aan gewerkt. De AOS’en staan op scherp.
 » lees verder
  -
Actueel: tweets uit de scholen
Ook benieuwd wat er speelt op school? Via de sociale media delen onze scholen regelmatig actuele informatie. In deze nieuwsbrief een greep uit de tweets die in de afgelopen periode zijn geplaatst. Meer lezen? Volg onze scholen op Twitter!
» lees verder
  
Agenda
• 10 maart informatiebijeenkomst raden van advies, Carolus Borromeus College Helmond
• 25 maart Meesterlijke ontmoeting - Je maakt het!
• 25 maart GMR-congres in Hapert
• 9 april afscheid Pieter Hendrikse
• 10 april uitreiking OMO-praktijkwerkstukprijs
• 15 april sluitingsdatum inzendingen OMO-sectorwerkstukprijs (vmbo-g/t en mavo) en profielwerkstukprijzen (havo en vwo)
• 22 april symposium 'Alle talent telt!' van Pleinschool Helder in de Lichttoren in Eindhoven