Lees hier het laatste nieuws uit vereniging Ons Middelbaar Onderwijs Lees online
Nieuwsbrief special Koers 2023
Ons Middelbaar Onderwijs
Koers 2023 OMO: ‘ontwikkelen doe je samen’
Koers 2016, het visiedocument van vereniging OMO, is in de afgelopen jaren een waardevol kompas gebleken. Nu is het tijd om aan de slag te gaan met de opvolger: Koers 2023. Onder het motto: ‘Ontwikkelen doe je samen’ starten we binnen de vereniging een brede dialoog waarbij alle collega’s input kunnen leveren over wat ons nu en in de toekomst bezighoudt. 

Discussieer mee op LinkedIn
Op de LinkedIn-pagina van vereniging OMO is een groep aangemaakt waarin alle betrokkenen kunnen reageren op stellingen en vragen. Op deze pagina worden ook verslagen van de diverse geplande groepsgesprekken gepubliceerd. We horen graag wat jij ervan vindt. Schrijf je in en doe mee! Via deze link kun je je aanmelden als lid van de LinkedIn groep ‘Koers 2023’. 
 
Kom 14 januari naar het Koerscafé
Op 14 januari 2016 vindt er in Tilburg een Koerscafé plaats met een hapje en een drankje. Van 16.00 tot 19.00 kunnen alle docenten meepraten over Koers 2023. Tim Mainhard, associate professor aan de Universiteit Utrecht, start met een lezing over sociale relaties in een onderwijssetting. Meld je aan via koers2023@omo.nl.  
Discussie: wat kenmerkt een schooldag in 2023?
De eerste vraag waar we graag de mening van zoveel mogelijk collega’s over horen is: ‘wat kenmerkt een schooldag in 2023?’ Zodra je de bevestiging hebt ontvangen van je aanmelding voor de LinkedIn-groep kun je reageren op deze vraag. Je ziet ook wat andere collega’s ervan vinden.
Koers 2016: een overzicht 
Bij de start van het proces om te komen tot Koers 2023 is het goed om ook terug te kijken naar Koers 2016. Wat is tot nu toe bereikt, en wat zijn de belangrijkste uitdagingen? De antwoorden hierop lees je in de samenvatting ‘Koers 2016: een overzicht'.
Gesprek met ouders
Wil je op de hoogte blijven, kijk dan regelmatig op de pagina over Koers 2023 op de website van OMO. Daar vind je bijvoorbeeld een terugblik op het gesprek dat op 10 november jl. heeft plaatsgevonden met een groep ouders van diverse scholen. 
Hoe verder?
Van najaar 2015 tot najaar 2016 gaan we in gesprek met collega’s, leerlingen, ouders en partners. Tussentijds verzamelen en verwerken we alle input net zolang tot het gewenste resultaat is bereikt. Streven is om eind 2016 een definitieve versie van Koers 2023 vast te stellen.  
Voor vragen over de totstandkoming van Koers 2023 kun je terecht bij Marga van der Zanden, Karin Monnink of Jos Hulsker van bureau OMO, door een mail sturen naar koers2023@omo.nl.
 
#OMOkoers2023