“Scholen en OMO-bureau onderdeel van netwerkomgeving”

Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Coronavirus
De verspreiding van het coronavirus roept wellicht de vraag bij je op welke maatregelen we als vereniging treffen. De gezondheid van de leerlingen en de medewerkers en de continuering van het onderwijs zijn onze prioriteiten. Via de OMO-website houden we je op de hoogte. Lees verder »
“Scholen en docenten gaan meer netwerken”
“Ik ben echt een ontwikkelaar. Er komt een vraagstuk op ons af, hoe krijg je mensen dan in beweging? Zorgen dat ze er op tijd mee aan de slag gaan. Ik heb een innerlijke drive om er voor te zorgen dat organisaties op tijd inspelen op de veranderende wereld.” Een kennismakingsinterview met Rob van Eijck, directeur van het OMO-bureau en secretaris raad van bestuur. Lees verder »
Project BlockChange
Als afronding van de eerste fase van het project BlockChange vond op maandag 13 januari jl. een presentatie plaats op de Praktijkschool Helmond. Het BlockChange-project biedt de mogelijkheid om de verworven competenties van de leerlingen visueel en digitaal in kaart te brengen met behulp van een zogenoemde open badges structuur. Lees verder »
Integriteitscode in de praktijk: wat vind jij?
Het basisprincipe van al ons handelen is vertrouwen; dat is de rode draad van onze integriteitscode. Hoe gaan we met elkaar om? En wat zijn jouw ervaringen? Lees verder »
Thuis is het andere koek
Naarmate het coronavirus zich verspreidt stijgt het aantal thuiswerkers in rap tempo. Bij je collega langs voor een vraag, het wekelijkse teamoverleg of sociaal contact bij het koffiezetapparaat zit er de komende tijd helaas niet in. Thuis is het andere koek. Goodhabitz heeft veel tools die van pas komen voor iedere thuiswerker of die je inspiratie kunnen geven om in deze vreemde tijden fysiek en mentaal fit te blijven. Heb je een training gevolgd waar je enthousiast over bent? Deel je ervaringen met collega’s. Zo slaan we ons er samen doorheen. Lees verder »
Kort nieuws
Project burgerschapsestafette
Curriculumkit een toolkit voor docenten, vakgroepen en scholen
Interesse in scholing in onderwijskundig leiderschap? De scholing Oriëntatie Op Teamleider gaat 14 september 2020 van start. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.
Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier
Agenda
1 mei deadline inleveren profielwerkstukprijzen 
25 juni uitreiking profielwerkstukprijzen vmbo g-t en mavo en praktijkwerkstukken
26 juni uitreiking profielwerkstukprijzen havo en vwo
14 september start scholing Oriëntatie op Teamleider (OOT)