Positivo-Tijd Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Onderhandelaarsakkoord CAO VO
Op dinsdag 7 april jongstleden hebben de onderhandelingsdelegaties van de VO-raad en de onderwijsbonden een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs. Lees nu het onderhandelaarsakkoord. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 januari 2020 tot 1 januari 2021. Lees verder »
Audit Schoolexaminering nu ook op afstand
De afdeling Training & Advies van Cito voert in opdracht van OMO een audit-in-1-dag uit op het gebied van schoolexaminering. Het doel is om scholen te ondersteunen in het benoemen van de belangrijkste aandachtsgebieden. Het is een lerende audit. Door de Coronacrisis is besloten om enkele audits ‘on distance’ af te nemen. Hoe is dat gegaan? Lees verder »
Het OMO-fonds; raken waar het kraakt
Er zijn beroepsgroepen die 'kraken' vanwege het wegvallen van inkomsten door de coronacrisis. Ook medewerkers van OMO kunnen in een financieel onhoudbare situatie terechtkomen. Het OMO-fonds kan in die situatie via een lening dan wel in combinatie met een gift voor enige verlichting zorgen zodat het niet langer kraakt. Lees verder »
Positivo-Tijd
Tijd en aandacht voor bijzondere, leuke, innoverende en vooral positieve initiatieven. We zijn hierbij natuurlijk nooit volledig en willen zeker niemand tekort doen. Mis je jouw ‘Positivo-Tijd’ initiatief? Laat het ons weten, dan brengen we het alsnog onder de aandacht. Lees verder »
Leesmap burgerschapsonderwijs
Nader kennis maken met burgerschapsonderwijs? Of op zoek naar leessuggesties rondom dit thema? Bekijk dan de leesmap burgerschapsonderwijs, opgesteld door de UvA. Deze map kan gebruikt worden bij het nadenken over de invulling of de ontwikkeling van burgerschapsonderwijs op jouw school. Lees verder »
Kort nieuws
Nieuwe app Pocket Didactiek
Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier
Agenda
25 juni uitreiking praktijkwerkstukprijzen en profielwerkstukprijzen vmbo g-t en mavo
26 juni uitreiking profielwerkstukprijzen havo en vwo