Een bijzonder begin schooljaar 2020-2021 Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Start schooljaar 2020-2021
Het nieuwe schooljaar is begonnen en leerlingen zijn ook fysiek weer aanwezig op school. Een anders dan anders start van een nieuw schooljaar. Hoe gaat dat eigenlijk in deze coronatijd? Lees verder »Pensioen rectoren
De afgelopen en komende periode hebben we, of gaan we afscheid nemen van een aantal van onze gewaardeerde en betrokken rectoren: Marijke Broodbakker, Huub van der Linden, Jan van Pelt en Jacques Marsmans. Een aderlating voor de vereniging voor wat betreft hun kennis en jarenlange ervaring. Lees verder »

“Bouw geen muur, maar nodig uit”
Rubriek collega met passie
Diego van Steen is teamleider bij Praktijkschool Eindhoven. Ook is hij lid van de OMO-kerngroep Diversiteit en inclusie. Als commerciële man maakte hij 20 jaar geleden een rigoureuze ommezwaai: hij kwam voor de klas te staan in het speciaal onderwijs. Dat was recht in de roos. “Ik ben als kind geadopteerd. Ik herkende me in de leerlingen." Lees verder »
BlockChange.EU
Collega Wim Pelgrim werkzaam op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond maakt kans op de grootste prijs voor ICT-ontwikkelingen van Nederland, de Computable Awards. Met het project BlockChange.EU zet hij zich in om leerlingen de resultaten van hun onderwijs mee te kunnen geven: naar een volgende school, naar een volgende werkplek. Lees verder »
ProMotion organiseert webinar Veerkracht
Op 24 november organiseert ProMotion een webinar over het thema Veerkracht. Tijdens dit webinar gaat spreker Thijs Lindhout op interactieve wijze in op dit thema. Hoe blijf je veerkrachtig in tijden van crisis? Hoe kun je je veerkracht benutten en vergroten? Ben jij erbij? Lees verder »
OMO2 pakt uit in '20-'21
Door Paul Verzellenberg, werkgroep OMO2
OMO2 organiseert op donderdag 29 oktober de workshop “Teamgericht organiseren en sturen”. In de workshop analyseren we aan de hand van een eenvoudig instrument de organisatiestructuur van ieders school en kijken naar mogelijke hindernissen of onduidelijkheden daarin, die het functioneren van de middenmanager belemmeren. Lees verder »

Yvonne Kops herbenoemd in bestuur OMO
Door Theo Camps, voorzitter raad van toezicht
De raad van toezicht heeft Yvonne Kops (lid raad van bestuur) benoemd voor een volgende termijn in de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. Om tot dit besluit te komen heeft de raad van toezicht evaluatieve gesprekken gevoerd met de voorzitter van de raad van bestuur Jos Kusters, een afvaardiging van rectoren/directeuren en met de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). 
Kort nieuws
Woensdag 30 september is de kick-off van het onderwijsproject 'Kansrijk Schakelen' door o.a. OMO SG BoZ.
Metameerleerlingen behalen een internationaal hoogwaardig diploma.
(Ver)nieuwbouw Van Maerlantlyceum voor onderwijs van de toekomst.

Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier
Agenda
12 oktober start scholing Oriëntatie op Teamleider (OOT)
29 oktober OMO2 pakt uit in 2020-2021
24 november webinar veerkracht georganiseerd door ProMotion