Fijne kerstdagen, een ontspannen vakantie en vele betekenisvolle ontmoetingen in 2021 Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Betekenisvol
Column raad van bestuur
We hebben het vaak over betekenisvol, maar wat is dat dan en is dat hetzelfde als geluk? Een betekenisvol leven geeft zin, het is op zo’n manier leven dat het ertoe doet. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft dit verankerd in haar identiteit en kernwaarden. Lees verder »
Kijk ONS nou eens!
Het nieuwe intranet ONS is sinds deze week een feit. Word in één klap OMO-wijzer door de animatie (nog eens) te bekijken! En vul bij je eigen profiel de informatie bij 'Over mij..' zo volledig mogelijk in en maak kans op een mooie prijs van ONS. Ruim 3.500 collega’s gingen je al voor! Op 5 januari 2021 zijn de prijswinnaars bekend. Zij krijgen een persoonlijk bericht. 
Log in met je OMO-account en zie wat ONS voor jou kan betekenen.
Wanneer niets zeker is, blijkt alles mogelijk
Helaas is plannen maken op dit moment nét even anders dan normaal. Toch kun je ook nu kleine doelen halen of goede gewoontes creëren. Omgaan met onzekerheid en veerkracht zijn dingen die in deze bizarre tijd handig zijn. Goodhabitz en het terugkijken van het webinar Veerkracht van ProMotion kunnen jou daarbij helpen. Lees verder »
Rapportvergaderingen bol van subjectiviteit
Rubriek collega met passie
Janneke Sleenhof is docent Nederlands op het Sint-Joriscollege in Eindhoven. Als promovendus onderzoekt zij de manier waarop beslissingen worden genomen tijdens rapportvergaderingen aan het eind van het schooljaar. “Ik zie eigenlijk overal dezelfde worsteling.” Lees verder »
Het OMO-fonds helpt
“Na mijn scheiding kwam ik in financiële problemen. Mijn leidinggevende vertelde over het OMO-fonds. Het is fijn dat er een fonds is dat je kan helpen om samen met jou naar oplossingen te zoeken. Sindsdien heb ik weer meer perspectief, veel meer rust en zicht op een toekomst. Ook kan ik mijn werk weer uitoefenen zoals ik dat altijd heb gedaan.” Lees verder »
Management Development programma – Originele denkers gezocht
In september 2021 starten we met de eerste leergang van een intern Management Development (MD)-programma. Heb jij de ambitie om op termijn de functie van rector of algemeen directeur te vervullen? Dan is dit programma iets voor jou. Lees verder »
Blijf in verbinding
Als ontmoetingsbijeenkomsten niet door kunnen gaan, dan is het belangrijk om op een andere manier in verbinding te blijven. Zo ook voor de vertrouwenspersonen en anti-pestcoördinatoren van wie de jaarlijkse vertrouwelijke ontmoeting niet doorging. Lees verder »


Kort nieuws
'Ode aan de docent' 
Sondervick College vanaf 1 januari Brainport School
Nieuw intranet ONS live
Mirthe Dophemont, leerlinge 5VWO Theresialyceum Jonge Denker des Vaderlands

Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier
Agenda
7 t/m 11 december informatieweek ELO
21 december t/m 3 januari kerstvakantie
11 maart loopbaanevenement ProMotion