'Onderwijs heeft mooie geheimen' Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Beste collega,

De nieuwsbrief van OMO gaat veranderen. De frequentie gaat omlaag en bij 'lees verder »' worden steeds meer artikelen doorgelinkt naar het nieuwe intranet ONS, het platform waarop 24/7 alle OMO actualiteiten te vinden zijn. Hiervoor moet je inloggen. Inloggegevens kwijt? Mail naar portalbeheer@omo.nl

Samenkracht binnen de vereniging
“Er zitten verschillen in de scholen, maar ik heb ook echt één OMO-vereniging gezien.”
In een open gesprek met de Raad van Bestuur wordt teruggeblikt op het eerste, bijzondere jaar van de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur/directeur OMO-bureau. “Wat we zien is dat er ongelooflijk veel goed werk is verzet. Teams hebben echt heel erg goed gekeken naar wat er allemaal aan de hand is.” De Raad van Bestuur heeft een boodschap voor alle medewerkers. (wachtwoord: Raad van Bestuur aan medewerkers). Ben je benieuwd naar het hele interview waarin de gehele Raad van Bestuur terugkijkt op 2020 en vooruitblikt op het jaar dat voor ons ligt? Lees verder (wachtwoord: Interview Raad van Bestuur) »

Winnaars profielwedstrijd aan het woord
“Kennis is goed, maar kennissen zijn beter”, aldus Nicole van Beers van OMO SG Tongerlo. Laat je inspireren door quotes van prijswinnende collega’s en kijk eens bij de tips van ons hoe je jouw profielpagina aan kunt vullen. Zo kunnen jouw OMO-collega’s je snel en gericht vinden. Lees verder »
“Onderwijs heeft mooie geheimen”
Rubriek collega met passie
Frans Claassens is rector van het Odulphuslyceum in Tilburg en gaat binnenkort met pensioen. “De ontwikkeling van mensen de ruimte geven. Daar geniet ik van. Bij leerlingen, maar net zo goed ook bij docenten.” Lees verder »
Inschrijving OMO-prijzen geopend!
Begeleid jij leerlingen bij een praktijk- of profielwerkstuk? En vind jij dat ze hiervoor kans maken een prijs te verdienen? Schrijf ze dan in voor een van de OMO-prijzen! Let op de deadline voor inschrijving voor de praktijkwerkstukprijs is al op 16 maart a.s. Lees verder »
Ouderwets kringgesprek helpt
Op 16 oktober 2020 werd in Frankrijk Samuel Paty, leraar geschiedenis en maatschappelijke vorming, op gruwelijke wijze vermoord. De reden? Een les maatschappelijke vorming over vrijheid van meningsuiting. Hoe kijken Nederlandse docenten maatschappijleer naar deze heftige gebeurtenis? En hoe gaan ze ermee om in hun lessen waarin vrijheid van meningsuiting ook onderdeel is? Lees verder »
Samen kom je verder
Eind 2020 heeft er vanuit het OMO-bureau een onderzoek naar kennisdeling binnen de vereniging plaatsgevonden. Het doel van dit onderzoek was om in kaart te brengen hoe het er voor staat met kennisdeling binnen de vereniging. Daarnaast was de vraag hoe kennisdeling geoptimaliseerd zou kunnen worden. Kijk de webinar ‘Samen kom je verder’ en je weet het. Lees verder »
Beteor workshops
Beteor heeft voor de vereniging het eerste deel van een tweeledige online co-creatie workshop verzorgd. Het doel is om een maatwerkprogramma te maken om de scholen binnen de vereniging te helpen met het ontwikkelen en duurzaam implementeren van verbeteringen en vernieuwingen in het onderwijs. Lees verder »
Kort nieuws
Opleidingsaanbod OMO en Noordhoff
Persbericht Mireille van der Kracht benoemd tot rector OMO scholengroep Boxtel
Jan van Pelt waarnemend rector Maaslandcollege
Nieuws update OMO2 - januari 2021
Video nieuwjaarslezing door Jitske Kramer - Wendbaar in verandering

Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier
Agenda
15 t/m 19 februari voorjaarsvakantie
GoodHabitz inhaakkalender februari - maart 2021
11 maart loopbaanevenement ProMotion