"Burgerschapsvorming geeft passie en energie" Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Beste collega,

De nieuwsbrief van OMO gaat veranderen. De frequentie gaat omlaag en bij 'lees verder »' worden steeds meer artikelen doorgelinkt naar het nieuwe intranet ONS, het platform waarop 24/7 alle OMO actualiteiten te vinden zijn. Hiervoor moet je inloggen. Inloggegevens kwijt? Mail naar portalbeheer@omo.nl 

Overeenstemming cao OMO
Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en de vakcentrales hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe cao OMO. De achterban van beide partijen hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord. De cao teksten worden aangepast en zijn vermoedelijk medio mei definitief. Lees verder »
Kennis delen? Samen kom je verder!
De maatschappij en het onderwijs zijn voortdurend in beweging. Met jouw kennis en innovaties kun je collega’s verder helpen. Daarom een Kennislab op ONS. We nodigen je uit hier kennis te delen en/of jouw dilemma's en vragen voor te leggen. Lees verder »
“Burgerschapsvorming geeft passie en energie”
Rubriek collega met passie
Jos Dierx is adjunct-directeur afdeling vwo bij het Dr. Mollercollege in Waalwijk. Hij is pleitbezorger van het planmatig aanpakken van burgerschapsvorming binnen lesprogramma’s. “Je moet er vooral geen apart vak van maken.” Lees verder »
‘Har(t)d voor afval meubelcollectie’ 
Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur verzorgde digitaal de uitreiking van de OMO-praktijkwerkstukprijs. Tim Ackermans van het Munnikenheide College in Rucphen mocht met zijn werkstuk ‘Har(t)d voor afval meubelcollectie’ de eerste prijs in ontvangst nemen. Lees verder en bekijk het filmpje » 
Ben je docent en wil je jureren? Klik hier
Leiderschapsontwikkeltraject krijgt vorm
In september 2021 start een groep van 16 ambitieuze schoolleiders met de eerste leergang van het interne Leiderschapsontwikkeltraject (LOT). Een traject van 18 maanden voor collega’s met de ambitie en potentie om op termijn de functie van rector/algemeen directeur te vervullen. Lees verder »
De toets- en examenkwaliteit verhogen?
Volg het voorbeeld van vele collega’s en schrijf je in voor één van de OMO – Noordhoff opleidingen. Volg bijvoorbeeld de opleiding Toetsontwikkeling en pas het geleerde direct toe in je dagelijkse praktijk net zoals docenten Nedim Zekic en Femke Bakermans van Aloysius de Roosten. Lees verder »
Heb jij ONS al gevonden?
Het verenigingsintranet ONS bestaat sinds december 2020. Je vindt hier de OMO-wijzers met daarin (beleids-)informatie. Ook het actuele verenigingsnieuws vind je op ONS. Nog niet helemaal thuis op dit nieuwe platform? Bekijk de introductievideo nog eens terug of grasduin even door de Tips van ONS. Het helpt je vast op weg!
Optimale beveiliging gegevens in AFAS
Als vereniging OMO zijn we verantwoordelijk voor een goede informatiebeveiliging. Door het invoeren van tweestaps verificatie (2FA) zijn alle persoonlijke gegevens in AFAS maximaal beveiligd. Lees verder »

Kort nieuws
•   'Een grote zak geld' door Lucy Reijnen docent 2College
•   Goud voor leerlingen Elzendaalcollege op Benelux-debattoernooi
•   The Passion 2021 door leerlingen van het Rodenborch College
•   Scholengroep Het Plein wordt Parmant Scholen
•   Samara van der Wijst, leerling Metameer bij de Public Speaking Awards
   Leerlingen 2College winnen prijs Jong Ondernemen
   100 leerlingen van De Nieuwste School adviseren over duurzame en gezonde voeding