OMO reflecteert op een bewogen jaar Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Beste collega,

De meeste artikelen in deze nieuwsbrief linken naar ONS intranet. Het platform waarop alle OMO actualiteiten te vinden zijn. Inloggegevens voor ONS kwijt? Mail naar portalbeheer@omo.nl 

OMO reflecteert op een bewogen jaar
Voor de ledenraad is de film ‘Onderwijs in coronatijd van beweging naar balans’ gemaakt. In deze film reflecteren schoolleiders, collega's, leerlingen, ouders, de GMR en de Raad van Bestuur op een bewogen jaar. Lees/kijk verder »


Geslaagd! Feest op school!
Vanwege corona mochten leerlingen hun examens dit jaar spreiden over twee tijdvakken. Ook de uitslagen waren verspreid over meerdere momenten, extra feest dus op de scholen! Op de dag van de uitslag werden de leerlingen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Lees verder »


Hoe word je docent Duits van het jaar?
Rubriek collega met passie
“De durf om zelf iets te doen, dat lok ik graag uit bij de leerlingen.” Helmi Deelen is docent Duits aan het Nuenens College. Ze won onlangs de landelijke verkiezing ‘Docent Duits van het Jaar’. Lees verder »
Winnaars OMO-prijzen 2021
De OMO-prijzen werden weer live uitgereikt! Voorzitter van de Raad van Bestuur, Jos Kusters sprak de leerlingen toe namens de jury van de OMO-prijzen. Bekijk de compilatie van de werkstukken die in de prijzen vielen en de opnames van de feestelijke uitreiking lees/kijk verder »
Bestuurlijk vertrouwen
Jaarlijks heeft het bestuur van OMO, naast een uitgebreid repertoire van dialoog en (in-)formele contacten, een officieel gesprek met elke school. Dit gesprek heeft als doel het wederzijds vertrouwen te behouden om zo de kwaliteit van het onderwijs te blijven verbeteren. Lees verder  »
ONS heeft nieuwe startpagina 
Uit de evaluatie van ONS is duidelijk geworden dat er behoefte is aan een meer overzichtelijke startpagina waarop je makkelijk vindt wat je zoekt. Voor een rondleiding op de nieuwe startpagina lees verder » 
Leiderschapsontwikkeltraject krijgt vorm
In september start een groep van 16 collega's met de eerste leergang van het intern Leiderschapsontwikkeltraject (LOT). LOT is bedoeld voor collega’s met de ambitie en potentie om op termijn de functie van rector/algemeen directeur te vervullen. Benieuwd naar het verloop van het traject en ervaringen van deelnemers? Lees verder »

Bijeenkomst taalbeleid: Kom je ook?  
De Adviescommissie Taalbeleid onderzocht taalbeleidsplannen en good practices en formuleerde effectieve ingrepen om het ontwikkelen van taalvaardigheid te stimuleren. Op 2 november worden de resultaten en adviezen gepresenteerd. Ben je betrokken bij taalbeleid of wil je gewoon meer weten? Meld je nu alvast aan voor de bijeenkomst. Lees verder »
Kort nieuws
Opleiding Toetsexpert Noordhoff; er is nog plek vrij! 
Op naar het ‘nieuwe normaal’ door Lucy Reijnen, docente 2College
Gina Goossens van De Nieuwste School is de Junior Stadsdichter van Tilburg
Debatteam Elzendaalcollege kampioen Benelux-debatcompetitie
Tekst cao OMO 2021 beschikbaar
Heb jij de enquête thema wendbaarheid al ingevuld? 
Maaslandcollege - De Brugroute als eerste stap naar een doorgaande leerlijn in Oss
Agenda
21 september kick-off burgerschapsestafette
14 oktober start scholing in onderwijskundig leiderschap (OOT). Voor info en aanmelden.
2 november bijeenkomst taalbeleid