“Ik wil zoveel mogelijk docenten enthousiast maken”
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

“Ik wil zoveel mogelijk docenten enthousiast maken”
Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Beste collega,

De meeste artikelen in deze nieuwsbrief linken naar ONS intranet. Het platform waarop alle OMO actualiteiten te vinden zijn. Inloggegevens voor ONS kwijt? Mail naar portalbeheer@omo.nl

Vereniging OMO in beeld: doe je mee?
We zijn op zoek naar collega’s en zo mogelijk ook leerlingen die een bijdrage willen leveren aan de nieuwe verenigingsfilm. Ben jij of ken jij degene die zijn/haar verhaal wil delen. Laat het ons weten! Lees verder »
“Ik wil docenten enthousiast maken!”
Rubriek collega met passie
“Online toetsen, inclusief het correctiewerk, kan de werkdruk voor docenten flink verminderen.” Aan het woord is Antoine van Dinter, docent Frans en ICT-coördinator bij het Varendonck College in Asten en bedenker van de docentenhelpdesk.nl. Lees verder »
We blijven broeden!
Sinds 10 september zijn 24 collega’s van verschillende OMO-scholen samen aan de slag in vier broedplaatsen om aan complexe onderwijsvraagstukken uit de eigen school te werken. De broedplaatsen maken onderdeel uit van het intensiveringsprogramma Bewegen in Balans. Lees verder »
Leiderschapsontwikkeltraject krijgt vorm
"Als rector heb ik, samen met een groep collega’s en onder leiding van bijzonder hoogleraar Femke Geijsel, meegedacht over de opzet van het OMO leiderschapsontwikkeltraject (LOT). Dat LOT binnen onze vereniging door eigen mensen wordt ontwikkeld, is van grote meerwaarde en een mooi voorbeeld van de samenkracht en innovatiekracht binnen OMO. Het is ván en mét elkaar leren ten top." Lees verder »
Jouw AFAS-gegevens blijven veilig
Vanaf 1 januari 2022 vervalt de mogelijkheid om via een sms in AFAS te komen. AFAS heeft besloten om sms als tweede factor voor het inloggen NIET (meer) te ondersteunen omdat dit niet veilig genoeg is. Inloggen met sms is kwetsbaarder voor onderschepping door gerichte hackaanvallen. Lees verder »
OMO-fonds: “Samen denken gaf mij een gerust gevoel.” 
Met 23 eurocent per maand kun je jezelf en je collega’s helpen als de financiële nood (te) hoog is geworden. De hulp die het OMO-fonds biedt gaat verder dan bijvoorbeeld een eenmalige storting. Lees wat onze adviseurs voor jou kunnen betekenen. “We laten niet los totdat je zelfstandig verder kunt”. Lees verder »
Kort nieuws
Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP)
De startende leraar in de spotlight bij OMO
Prachtig en Krachtig Taalbeleid | Samenwerking scholen en bibliotheken
Perry Vermeulen: ONS in Helmond!
Zwijsen College in SBS-programma 'Holland van Boven'
NRO zoekt jou; bijdragen aan de ontwikkeling van Onderwijskennis.nl 

Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier