14 april ICTO-dag, save the date!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Het Kennislab: "Samen kom je verder" Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Beste collega,

De meeste artikelen in deze nieuwsbrief linken naar ONS intranet. Het platform waarop alle OMO actualiteiten te vinden zijn. Inloggegevens voor ONS kwijt? Mail naar portalbeheer@omo.nl
ONS Kennislab
Samen kom je verder!
Het Kennislab op ONS intranet is bedoeld voor het delen van innovaties, kennis en ontwikkelingen in jouw vakgebied of op jouw school. Ook kun je hier je dilemma's delen en vragen stellen. We nodigen je uit je bijdrage te leveren op ONS Kennislab. Samen komen we verder!
Podcast 'De kracht van leerlingenbesprekingen'
Veel scholen worstelen met de vraag hoe leerlingbesprekingen het beste vorm te geven om tot objectieve besluitvorming te komen. Voor docent Nederlands Janneke Sleenhof aanleiding voor een promotieonderzoek. In dit kader heeft Janneke een podcast opgenomen. Lees en luister hier »
Escape-break-in-room
Docent Youri Lavrijsen ontwikkelde ter afsluiting van een lessenreeks een escape-break-in-room over het onderwerp China. Via puzzels toegepast op het aardrijkskundige thema vinden leerlingen de juiste informatie om goed te kunnen leren. Lees verder »
ONS Nieuws
“We eindigen de training met een ijsbad” 
Rubriek collega met passie
"Met de juiste mindset kunnen mensen veel meer aan dan ze zelf denken." Aan het woord is Thédor Vissers, tot voor kort docent en nu fulltime onderwijsadviseur bij Dienstencentrum Van Maerlant in 's-Hertogenbosch. Lees verder »
Nieuwjaarsspeech Raad van Bestuur
Rubriek evenement in de spotlight
In deze nieuwe rubriek zetten we dit keer de digitale nieuwjaarsspeech in de spotlight. Keynote spreker is Ap Dijksterhuis, een veelzijdig wetenschapper en deskundige op het gebied van geluk. Ap gaf een lezing over geluk in coronatijd, in het bijzonder over het geluksgevoel van jongeren in coronatijd.
Inschrijven OMO-prijzen 2021-2022 gestart! 
Begeleid jij leerlingen bij een praktijk- of profielwerkstuk? En vind jij dat ze hiervoor kans maken op een prijs? Schrijf ze dan in voor de OMO-prijzen! Let op: De deadline voor de praktijkwerkstukprijs is al op 15 maart a.s. Lees verder »
Tweede Leergang Leiderschapsontwikkeltraject
In september 2022 starten we met de tweede leergang van ons intern Leiderschapsontwikkeltraject. Heb jij de ambitie om op termijn de functie van rector of algemeen directeur te vervullen? Dan is dit traject mogelijk iets voor jou. Lees verder » Voor meer info over het verloop het traject en de ervaringen van deelnemers, klik hier.
 
Frisse start Norbertus Gertrudis mavo
De eerste ervaringen over het gebouw zijn heel erg positief; leerlingen vinden er snel hun plaats. De grote trap in het midden van de hal is de plek waar ze graag hangen, pauzes en tussenuren doorbrengen. Naast de leerlingen zijn ook de collega’s heel erg positief; het is een heel prettig gebouw en voldoet aan alle eisen. Door ZuidWest TV zijn er leerlingen geïnterviewd en mooie beelden gemaakt. Lees en kijk verder »
De doorstart van de broedplaatsen!
De afgelopen maanden werkten 24 collega’s van verschillende OMO-scholen samen in vier broedplaatsen aan complexe onderwijsvraagstukken uit de eigen school. Vanaf februari maken drie van deze broedplaatsen een doorstart gedurende opnieuw een periode van vier maanden. Lees verder »
Ga in gesprek over The Voice
De treurige gebeurtenissen bij the Voice biedt een kans om met leerlingen, studenten en collega’s te spreken over omgangsvormen. Welke cultuur en (veilige) sfeer creëer je met elkaar in jullie klassen en op school? Wanneer is iets wel en wanneer is iets niet oké en hoe weet je dat? Lees verder »
Kort nieuws
De Vertrouwenspersoon: Een luisterend oor voor iedereen 
RAP regio's:
Onderwijsloket Midden-Brabant
Onderwijsloket West-Brabant
Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier
Agenda
28 februari t/m 6 maart voorjaarsvakantie 
Save the date: 14 april ICTO-dag op het 2College Cobbenhagenlyceum in Tilburg