We broeden verder...
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gesprek Jos Kusters over de geschiedenis van OMO en de toekomst  Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
NPO-Schoolscan bij OMO 
De voorbereidingen voor een geoptimaliseerde NPO-schoolscan 2.0 zijn in volle gang. Net als vorig jaar komt de NPO-schoolscan vanaf 9 mei beschikbaar voor alle OMO-scholen en kan dan uitgezet worden onder leerlingen en ouders. De vernieuwde schoolscan is technisch sterk verbeterd door o.a. koppelingen met Magister en SOM. Daarnaast is de schoolscan uitgebreid met een analysemodule. Lees verder »
We broeden verder
Na een succesvolle pilotfase maken drie van de vier broedplaatsen een doorstart. Op 11 maart jl. vond de 'mid-term bijeenkomst' plaats Daarnaast wordt vanaf september gestart met nieuwe broedplaatsen. Broedplaatsen zijn onderdeel van het verenigingsbrede intensiveringsprogramma ‘Bewegen in Balans’. Lees verder »
Intensiveringsprogramma Informatiebeveiliging 
Bijna dagelijks zijn er berichten over cybercriminaliteit in het nieuws. Steeds meer organisaties worden slachtoffer van cybersecurityincidenten. Ook scholen! Om onze weerbaarheid te vergroten en onderwijsprocessen niet in gevaar te brengen is het Intensiveringsprogramma Informatiebeveiliging (IPIB) gestart. In zes deelprojecten levert elke OMO-school en het OMO-bureau een bijdrage aan het programma. Lees verder »
Geen hotelier maar docent Duits
Rubriek collega met passie
Leroy van de Vin van het Dr. Knippenbergcollege in Helmond is verkozen tot ‘Docent Duits van het jaar’. "Zonder dat ik het wist hadden mijn leerlingen mij aangemeld voor docent Duits van het jaar." Lees verder »
Aan je LOT overgelaten?
Frans Claassens, programmaleider: "LOT staat voor het Leiderschapsontwikkeltraject binnen OMO. Een programma dat loopt van september 2021 tot en met februari 2023. Door het programma voelen toekomstige schoolleiders zich in hun nieuwe functie niet aan hun lot overgelaten, maar beginnen met een gedegen opleiding vol vertrouwen aan hun nieuwe taak." Lees verder »
Fioretti College wint Onderwijsprijs!
De jury was vol lof over het ingezonden project: Buitenschools Leren van de afdeling Praktijkonderwijs (PrO). Anita O'Connor, rector: "Wat mooi dat buitenschools leren op het praktijkonderwijs zo terecht op waarde wordt geschat. Hierdoor is de uitval bij stage bijna nihil geworden!" Lees verder »
E-superkart’ wint Praktijkwerkstukprijs
Op 31 maart werd de OMO-praktijkwerkstukprijs 2022 uitgereikt. Genomineerde leerlingen, ouders en begeleidend docenten wachtten in spanning af. De inzending van leerlingen van het Hub van Doornecollege uit Deurne gingen er, met hun duurzame superkart met de hoofdprijs vandoor. Lees verder »
Kort nieuws
Jos Kusters, voorzitter van de Raad van Bestuur OMO over de ontwikkelingen binnen de vereniging OMO tijdens het OMO MR Congres op 30 maart jl.
Alles is duurder geworden. De Raad van Bestuur neemt maatregelen voor de medewerkers.
Inschrijven Ateliers Narratief Waarderen – Project ‘Verdieping identiteit’
Inschrijven Opleiding tot leraar levensbeschouwing
Collega's en leerlingen in de hoofdrol voor de nieuwe film van de vereniging OMO

Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier
Agenda
7 juli uitreiking Profielwerkstukprijs vmbo g/t - mavo en havo/vwo 
28 juni studiedag 'identiteit en levensbeschouwing'  
Save the dates Meesterlijke Ontmoetingen:
- 29 september 2022 - Brabant? Dat zijn wij!
- 13 oktober 2022 – Brainwash. Data, wat moeten we ermee?
- 20 oktober 2022 - This is your captain speaking