Medewerkers in de spotlight
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderhandelaarsakkoord cao OMO 2022 Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Onderhandelaarsakkoord cao OMO 2022
Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en de vakcentrales hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over de cao OMO 2022. De cao OMO is van toepassing voor medewerkers van de vereniging en vervangt deel II van de cao vo. Lees verder »
Medewerkers in de spotlight
Collega’s aan het woord over hun passie voor het vak: Hendrikje van Woerkum, docent Engels en Frans op Scholengemeenschap Were Di. Zij maakt cartoons om het talenonderwijs te vergemakkelijken. Ook drie pensionado’s komen aan het woord: In coronatijd keerden ze terug naar ‘hun school’ het Antoon Schellenscollege voor het geven van remedial teaching. Lees verder »
Leerling in de spotlight – Ruben Kummeling   
Dit is het verhaal van Ruben Kummeling (oud) leerling van SG Were Di. Kijk en luister hoe hij zijn schoolloopbaan diagonaal doorliep, van vmbo met een havo-vak tot en met twee jaar vwo in één jaar. Zijn ervaringen en reflectie op de geboden kansen en mogelijkheden. Kijktijd ongeveer 10 minuten. Kijk verder »
Externe stage LOT 
Als één van de zestien deelnemers startte ik in september 2021 met het leiderschapsontwikkeltraject (LOT) van OMO. Naast de drie probleemgestuurde casussen, mentoring/coaching, intervisie en stage bij een zittende rector, kregen we de mogelijkheid om een kijkje te nemen buiten het onderwijs. Lees verder »
Groen licht voor The Chocolate Factory
Een hybride leer-werk-initiatief van Maas Leerfabrieken, die de samenwerking aangaan met de gemeente Meierijstad, verschillende bedrijven, stichtingen en onderwijspartners waaronder het Zwijsen College en Fioretti College. Het project richt zich op het bieden van een innovatieve plek voor ervaringsgericht leren, - ontwikkelen en - werken. Lees verder »
Eindbijeenkomst en nieuwe broedplaatsen    
Vier broedplaatsen zijn aan de slag gegaan met complexe vraagstukken. Drie van deze broedplaatsen maakten in februari een doorstart in een tweede tranche van vier maanden. Op 10 juni 2022 vond de eindbijeenkomst plaats. De start van nieuwe broedplaatsen na de zomervakantie wordt voorbereid. Lees verder »
Winnaars OMO-prijzen 2022
Ook dit jaar was de uitreiking van de felbegeerde OMO-prijzen enorm spannend. Voor het vmbo was het vooral ‘het jaar van zorg en welzijn’. Voor havo en vwo lagen de onderwerpen wat verder uit elkaar. Al met al een geslaagde dag met veel blije gezichten. Lees/kijk verder »
Geslaagden feesten als vanouds
Geslaagde leerlingen konden dit jaar gelukkig weer als vanouds hun schoolcarrière afsluiten. Een beeld van deze feestelijkheden wilden we jullie niet onthouden. Lees verder »
Kort nieuws
Meld je nu aan scholing in onderwijskundig leiderschap (OOT) start op 20 september  
De resultaten van één schooljaar Onderwijsloket Midden-Brabant
Aan je LOT overgelaten?
Dertien leraren starten met opleiding levensbeschouwing

Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier
Agenda
19 en 27 september Blijf alert: workshops phishing
20 september scholing onderwijskundig leiderschap (OOT)
Meesterlijke Ontmoetingen:
- 29 september 2022 - Brabant? Dat zijn wij!
- 13 oktober 2022 – Brainwash. Data, wat moeten we ermee?
- 20 oktober 2022 - This is your captain speaking 
6 oktober meet up OMO - Brabantse bibliotheken