"Even uit de waan van de dag”
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
“Even uit de waan van de dag” Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
OMO-fonds in de praktijk
"Wij hebben ons leven door deze geste weer op de rit gekregen." Het OMO-fonds in de praktijk vertelt over de ervaring van een medewerker die een beroep heeft gedaan op het solidariteitsfonds van de vereniging. Met 23 eurocent per maand kun je jezelf of een collega in financiële nood helpen. Lees verder »
Medewerkers in de spotlight
Collega's aan het woord over hun passie voor het vak. René van de Veerdonk is gekozen door het grote publiek als de Beste Filmleraar van Nederland. René vertelt over zijn lessen via livestreams. Marion van Ingen, docent mens en maatschappij organiseert met leerlingen acties voor het goede doel. 
Broedplaatsen on Tour - eerste editie! 
Dit schooljaar starten de medewerkers uit de broedplaatsen een zoektocht naar inspiratie en ideeën uit de ‘buitenwereld’. Op 18 november jl. was de eerste editie van Broedplaatsen on Tour bij Brainport Development. Het onderwijsprogramma van Brainport Eindhoven maakt leerlingen bewuster van technologieën. Lees verder » 
"Even uit de waan van de dag"
De tweede leergang van het OMO-leiderschapsontwikkeltraject is begin dit schooljaar gestart. Collega Marelle Pronk, directeur bij de Bossche Vakschool vertelt: “Het is een mooi en divers traject voor mij precies waar ik behoefte aan had.” Lees verder »
48% meer vmbo-leerlingen techniek 
De Nederlandse arbeidsmarkt heeft te maken met een tekort aan technisch opgeleid personeel. Dit terwijl de vraag naar goed opgeleide technische vakmensen blijft groeien. Medio januari 2020 is het programma Sterk Techniek Onderwijs (STO) gestart met als doel het technische vmbo in de regio te versterken. Lees verder »
Meer kleur in het schoolexamen
Het schoolexamen geeft scholen de ruimte om binnen en naast de voorgeschreven stof in de examenprogramma’s eigen keuzes te maken. Hoe kan zo’n schooleigen invulling eruitzien? De VO-raad noemt de praktijkvoorbeelden van vijf OMO-scholen. Lees verder »
Van ontwikkeling naar implementatie
De resultaten van twee van de vijf projecten van het Intensiveringsprogramma Informatiebeveiliging zijn opgeleverd. Scholen die bij de implementatie ondersteuning nodig hebben kunnen een opstartworkshop volgen. Én goed om te weten: de AVG-escaperoom is nog tot einde 2022 gratis te spelen. Maak er gebruik van! Lees verder »
Verbeteren inspraak leerlingen
Vijf gemotiveerde leerlingen met uiteenlopende ideeën, plannen en ambities hebben de afgelopen periode flink nagedacht over het verbeteren van de leerlingenparticipatie op alle OMO-scholen. Tijdens de bijeenkomst van de GMR en de Raad van Toezicht hebben zij hun plannen gepresenteerd. Lees verder »
Energielasten 
Sinds oktober heeft de vereniging op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat het energiecontract omgezet met als gevolg 12-voudige hogere energielasten. De vereniging en het ministerie zijn met elkaar in gesprek over een compensatie voor de gasprijzen. Lees verder »
Sfeerimpressie Meesterlijke Ontmoeting
Tijdens de Meesterlijke Ontmoeting 'Brabant! Dat zijn wij?' gingen medewerkers van de vereniging en leden van de Raden van Advies op zoek naar de Brabantse identiteit. Van deze hernieuwde start, waar we samen inspiratie opdeden, kennis deelden en konden bijpraten met elkaar is een sfeerimpressie gemaakt. Lees verder »
Kort nieuws
Patrick van Aarle won Het Groot Dictee: "Ik heb altijd liefde voor de taal gehad." Studio 040
Barbara Baelemans benoemd tot algemeen directeur van VO Veghel
Telemarketing door malafide bedrijven
Gymnasium Beekvliet wint Europese prijs
Warm huiswerk maken op Sondervick College
2College Ruivenmavo is Kunskapsskolan Partnerschool
Janne Debeij, leerling Varendonck College is Jonge Denker des Vaderlands 
Trotse leerlingen ontvangen Anglia-certificaat

Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier