Het begon met het boek 'Latijn op straat'.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
“Zelf een boek maken; leerlingen vinden het super” Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Nieuwjaarstoespraak - Ons duurzame huis
Kijk eens terug naar de opname van de nieuwjaarstoespraak van Jos Kusters en Hajar Yagkoubi. Hajar is een oud-leerling van het Dr. Knippenbergcollege en voormalig VN-jongerenvertegenwoordiger. Zij deelt haar visie over onderwijs in transitie naar de toekomst.
"Stel jezelf open voor nieuwe inzichten"
“Door de waan van de dag vergeet je soms voor wie je het werk doet. Ook wij bij het OMO-bureau dragen bij aan de toekomst van de leerling. Daar bewuster bij stilstaan, kan enorm motiveren.” Aan het woord Angelique Penners, sinds begin september de directeur van het OMO-bureau. Lees verder »
Vereniging OMO in beeld 
Met trots presenteren wij de nieuwe verenigingsfilm OMO (kijktijd 04:18 min). De film krijgt een prominente plek op de nieuw te lanceren OMO website en wordt ingezet bij het werven van nieuwe medewerkers. 
“Het begon met het boek Latijn op straat”
Rubriek collega met passie
Lenneke van der Burg, docent Grieks en Latijn op het Van Maerlantlyceum in Eindhoven geeft met leerlingen boeken uit. “Het begon een paar jaar geleden met het boekje ‘Latijn op straat’. Je hoort vaak dat Latijn een dode taal is. Ik heb leerlingen de straat op gestuurd om uit te zoeken of dat ook echt zo is.” Lees verder »
OMO-prijzen, doe je mee?
Begeleid jij leerlingen bij een praktijk- of profielwerkstuk? Verdienen ze hiervoor een prijs? Schrijf ze dan in voor één van de OMO-prijzen! Lees verder »
Wil je je inzetten als preselectie-jurylid? Dan kun je je opgeven met dit aanmeldformulier. 
Eerste lichting LOT rondt traject af
De eerste groep van het Leiderschapsontwikkeltraject (LOT) van OMO rondt met de presentaties van hun eindcasus het traject af. Programmaleider Frans Claassens spreekt met Angelique Kleinen, één van de deelnemers van het eerste uur over haar ervaringen. Lees verder »
Professionaliseringsaanbod toetsing en examinering
Na een evaluatie hebben OMO en Noordhoff/Teelen het professionaliseringsaanbod voor 2023 bijgesteld. In het nieuwe aanbod wordt ingespeeld op verschillende onderwijsniveaus en is er meer ruimte voor maatwerk. Lees verder »
Online trainingen duurzaam inzetbaarheid
Gezond en met plezier werken is belangrijk. Blijf jezelf ontwikkelen, zodat je zolang mogelijk gemotiveerd, productief en vitaal aan het werk bent. Deze Goodhabitz-trainingen helpen je daarbij. Welke kies jij? Lees verder »
Broedplaatsen Expo: Interactief en inspirerend
Op Avans Hogeschool in Den Bosch, een innovatieve en kennisrijke omgeving, vond op 3 februari de Broedplaatsen Expo plaats. Een Expo(sitie) van de opbrengsten van de broedplaatsen, door de broedplaatsdeelnemers en voor genodigden. Wat vonden de aanwezigen van de Broedplaatsen Expo? Lees verder »
Ontwikkelingen programma informatiebeveiliging
Het IB-normenkader geeft scholen een goed beeld van waar ze staan met hun informatiebeveiliging en wat zij moeten doen om het geambieerde niveau te bereiken. Hiervoor hebben al veel scholen een nulmeting uitgevoerd. Met deze nulmeting kan de school zijn prioriteiten bepalen. Én goed om te weten: de AVG-escaperoom is voorlopig nog gratis te spelen. Maak er gebruik van! Lees verder »
Kort nieuws
Persbericht: Norbertus Gertrudis Lyceum van start met nieuwbouw.
Schrijf je in voor OMO-broedplaatsen!
Leerlingen van het Munnikenheide College verrassen hun docent meneer Van Gils in 'De Helden van het Onderwijs'.
Bovenop de vulkaan besloot Seis docent aardrijkskunde te worden, met dank aan ‘Helden van het Onderwijs’.
Leerlingen waarderen de Barmhartige Samaritaan.
Agenda OMO-prijzen
Deadline inzenden werkstukken  Prijs/categorie 
14 maart  2023  Praktijkwerkstukprijs
14 april 2023   Profielwerkstukken vmbo-g/t,   mavo  
14 april 2023  Profielwerkstukken havo
14 april 2023   Profielwerkstukken vwo
 7 juni 2023  OMO-trots op prijs (EOA/ISK)