De vakhavo in ontwikkeling!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

"De vakhavo in ontwikkeling!"

Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Op weg naar Koers 2030
We zijn gestart met het proces om te komen tot Koers 2030 en nodigen je uit hieraan een bijdrage te leveren. Het is een proces van inleven (evaluatie Koers 2023), beleven (dialogiseren/ophalen input), doorleven (valideren, verdiepen en aanscherpen) en verweven (implementeren). Bekijk de uitnodigingsfilm en #doe mee, #gamee, #denkmee, #beweegmee, #groeimee. We houden je op de hoogte via ONS – Koers2030.
Leerling loopt mee met voorzitter
Tijdens de meeloopdag ben ik, Rick Latijnhouwers samen met Jos Kusters langsgegaan bij de verschillende afdelingen op het OMO-bureau. Hierbij werd mij het enorme belang binnen van de vaak ongeziene hardere werkers duidelijk die beleid maken voor de OMO-scholen. Lees verder » 
De vakhavo in ontwikkeling!
Esther Bos (Van Maerlantlyceum) en Roy Cuppen (VO Veghel) begonnen vorig schooljaar aan hun broedplaatsavontuur. Dit schooljaar hebben ze stappen gezet om de ‘praktijkhavo’ verder te realiseren. In een drieluik van video's, ondersteund door een visual vertellen Esther en Roy hun inzichten, lessen en ervaringen. Lees verder »
Medewerkers in de spotlight
Collega's aan het woord over hun passie voor het vak: Geert Aben van IVO Deurne over zijn bijzondere project met de E-kart en zijn drijfveren, Angelique Kleinen van 't R@velijn over haar deelname aan het Leiderschapontwikkeltraject en Paul van Gils van het Munnikenheide College over de combinatie van het docentschap met het mentoraat.
‘De Uil’ winnaar OMO-praktijkwerkstukprijs 2023
Op 30 maart ontvingen de leerlingen van het Sprongcollege uit Deurne met hun werkstuk ‘De Uil’ de OMO-praktijkwerkstukprijs 2023. Het resultaat van een eerste ‘ontmoeting’ met metaaltechniek die uitgroeide tot prachtige werkstukken gemaakt van oude hoefijzers. Lees verder »
Alle OMO-scholen Veilig Internet
Alle OMO-scholen zijn sinds 6 april officieel aangesloten op de dienst Veilig Internet. Een mijlpaal, die iets zegt over de kwaliteit van de dienstverlening maar nog meer over de samenwerking en het vertrouwen tussen OMO en SIVON. Lees verder »
Het geheim van LOT
Op 23 maart 2023 was de feestelijke afsluiting van het Leiderschapsontwikkeltraject OMO. Alle deelnemers presenteerden hun bevindingen over een complex vraagstuk aan een externe commissie die hen prikkelende vragen stelde en feedback gaf. Lees verder »
Kort nieuws
Jouw mening is belangrijk!
Leerlingen Sint-Odulphuslyceum ontwerpen kruispunt Noordhoekring
Meld je nu aan voor de scholing in september in onderwijskundig leiderschap (OOT) 

Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier

Agenda
25 mei Meesterlijke Ontmoeting (voor leidinggevenden): een inspirerende amuse
7 juni deadline inleveren OMO-trots op prijs (EOA/ISK)
22 juni Ledenraadvergadering
23 juni save the date: Broedplaatsen Expo