“Ideeën van de broedplaats neem ik mee naar school”
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Huisacademie SG De Langstraat
Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Onderhandelaarsakkoord cao OMO 2023-2024
In het lokaal cao-overleg zijn vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en de vakcentrales een concept onderhandelaarsakkoord voor de cao OMO 2023-2024 overeengekomen. Lees verder »
OMO-fonds - Collega aan het woord
"Een aantal dagen voordat ik weer mocht gaan werken na een heerlijke zomer, werd ik ’s morgens wakker en stond mijn wereld totaal op z’n kop, zonder dat ik het op dat moment besefte." Lees verder »
“Ideeën van de broedplaats neem ik mee naar school”
Rubriek collega met passie
Joost Poppelaars, docent biologie en mens en natuur bij het Hanze College in Oosterhout: “Ik ben absoluut een fan van de broedplaatsen, vrijuit denken hoe we het onderwijs kunnen vernieuwen. Het is heel inspirerend.” Lees verder »
Broedplaatsen in beweging! 
In september 2023 begonnen 25 enthousiaste deelnemers aan hun broedplaatsavontuur. Wil jij je ook ontwikkelen tot een onderwijsinnovator en samen met collega’s aan de slag gaan met een complex vraagstuk? Lees verder en meld je aan »
'Onderwijsprofessional van de toekomst!' 
Op 5 oktober vond het OMO-congres ‘Onderwijsprofessional van de toekomst’ plaats. Jos Kusters opende het congres met een speech (10 min). Prof. dr. Jan van Tartwijk sprak over oorzaken van het lerarentekort en mogelijkheden om dit tekort terug te dringen. Leerlingen van het Rodenborch College vertelden wat voor hun goed onderwijs betekent. Kijk en luister naar deze inspirerende bijeenkomst. Lees verder »
Huisacademie SG De Langstraat
In 2020 kreeg SG De Langstraat de slogan ‘samen in ontwikkeling, zelf in beweging’. Hiermee kwam de focus te liggen op persoonlijk leiderschap, ontwikkeling, en het verbreden van de blik, in lijn met de koers van OMO. De Langstraat Academie levert hieraan een bijdrage door in de loop van elk schooljaar een inspirerend programma aan te bieden. Lees verder »
LOT-genoten van Ierse onderwijsproeverij
"Afgelopen september heb ik, als één van de dertien deelnemers aan het Leiderschaps Ontwikkelings Traject (LOT) van OMO, het voorrecht gehad een onderwijsreis naar Ierland te mogen maken." Lees verder »
Hoe bewust onbekwaam ben jij?
Rubriek evenement in de spotlight
Tijdens 'de Meesterlijke Ontmoeting - het festival der mislukkingen' op 9 november werd gevierd wat er nodig is om tot een mentaliteitsverandering te komen binnen het huidige onderwijs. Het werd een amusante avond waarbij collega's bereid waren om hun mislukkingen met elkaar te delen. Lees verder »
Medewerkersonderzoek 2024
Op 15 januari 2024 krijg je een persoonlijke uitnodiging voor het medewerkersonderzoek van Effectory. Met een hoge respons krijgen we realistische inzichten en kunnen we samenwerken aan een nog fijnere werkomgeving binnen onze vereniging! Dus, geef je mening en vul hem in lees verder »

Kort nieuws