OMO-prijzen: inschrijving geopend!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OMO-prijzen: inschrijving geopend! Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Toekomstige topstructuur vereniging OMO
De Raad van Toezicht heeft zich gebogen over de topstructuur van de vereniging in relatie tot de nieuwe Koers en de benoemingstermijnen van de huidige bestuurders en voorzitter Raad van Toezicht. Lees verder  »
Leerlingenraad bezoekt Bisschop
De OMO-leerlingenraad op bezoek bij Mgr. De Korte (Bisschop 's-Hertogenbosch). Samen met Jos Kusters (voorzitter RvB) spraken zij o.a. over de gebeds-/stilteruimtes op scholen en Paarse vrijdag. Lees verder »
Resultaten vergroten werkgeluk bekend
We bedanken jullie hartelijk voor het invullen van het medewerkersonderzoek! Bijna 5000 collega's hebben waardevolle feedback gegeven om het werkgeluk binnen onze vereniging te vergroten. Lees verder »
OMO-visie op duurzaamheid
We realiseren ons dat we onze planeet doorgeven aan de volgende generaties. We voelen ons verantwoordelijk, verbonden met de ander en de wereld om ons heen. We praten graag met je verder over deze visie op duurzaamheid en nodigen je van harte uit een bijdrage te leveren. Lees verder »
OMO-prijzen: inschrijving geopend!
Zijn jullie ook de profielwerkstukken van 2024 aan het afronden? En, zitten er dit jaar werkstukken tussen die écht een prijs verdienen? Geef die leerlingen dan nú op voor één van de OMO-prijzen! Let op: er zijn een paar zaken veranderd! Lees verder »
“Onbewust zitten we vaak gevangen in het script van onze jeugd”
Imke van Wanrooij startte onlangs met de training ‘Vergroot je autonomie’. “Vaak zitten we vast in één handelingsoptie. Daarmee haal je niet het beste uit jezelf en de ander.” Lees hier het verhaal van Imke en de ervaringen van deelnemers van deze training. Lees verder »
Besluitvorming Overgangsvergaderingen
De projectgroep Objectieve Besluitvorming Overgangsvergaderingen helpt scholen bij het vormgeven en verbeteren van het besluitvormingsproces tijdens overgangsvergaderingen. Klik op de qr-code en bekijk wat deze projectgroep kan bieden voor jouw school en/of scholengroep. Lees verder »
Broedplaatsen: een kritische blik met nieuwe inzichten!
Welke cruciale rol de broedplaatsen spelen en hoe essentieel ze zijn voor verdere ontwikkeling van het onderwijs werd duidelijk in de openingsspeech van Jos Kusters. Nieuwe broedplaatsdeelnemers gaan aan de slag met het thema 'duurzaamheid' en ‘leermiddelen tweetalig onderwijs’. Lees verder »
Benoeming vertrouwenspersonen integriteit
Per 1 september en 1 oktober 2023 zijn respectievelijk Barbara Snijder en Bob van Geffen benoemd tot vertrouwenspersonen integriteit van Ons Middelbaar Onderwijs. Zij stellen zich aan jullie voor. Lees verder »
Nieuwjaarsbijeenkomst 18 januari 2024
We willen jullie deze impressie en filmpjes van de nieuwjaarsbijeenkomst niet onthouden. Kijk en luister naar ‘Transitie, bekeken vanuit een drieluik van deugden: geloof, hoop & liefde’, een interview met leerlingen en de toespraak van Jos Kusters. Lees verder »
Kort nieuws
Lidmaatschap OMO bij de coöperatie 'Leren voor Morgen'
Europese Dag van de Privacy!
Oprichter OMOlogie neemt herdruk in ontvangst



LOT-2 bijna afgerond!

Wil je dagelijks onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier
Agenda
7 maart training 'Tackle je stress'
12 maart HavoP bijeenkomst
12 maart deadline inzenden OMO-praktijkwerkstukprijs
28 maart OMO ICTO-dag 
28 maart training 'Vergroot je autonomie'
2 april deadline inzenden OMO-profielwerkstukprijs vmbo-g/t, mavo, havo en vwo