Resultaten medewerkersonderzoek 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Resultaten medewerkersonderzoek 2024 Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Koers 2030: 'Samen Groeien'
Wij beloven dat je bij ONS Middelbaar Onderwijs kan groeien in een omgeving waarin je nooit alleen staat. Door de diversiteit en de samenkracht van onze scholen en door samen te werken kunnen wij met elkaar een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de (regionale) samenleving. Bekijk hier de lanceringsfilm met leerlingen of lees Koers 2030 ‘Samen groeien’. 
Cao-innovatie, denk jij mee?
Wil jij meedenken over het aantrekkelijker maken van het docentschap? Ben je docent? Dan is dit je kans! OMO start drie HR-broedplaatsen. Lees verder en denk mee »
Verbeter de rapportvergaderingen
‘Objectievere Besluitvorming in Overgangsvergaderingen’ (OBO) is een hot item. Op veel scholen blijkt onvrede te bestaan over de rapportvergaderingen. Op basis van het promotieonderzoek van Janneke Sleenhof is speciaal voor OMO-scholen een workshop ontwikkeld. Lees verder en meld je aan »
Film havo-P voor en door OMO-scholen 
Havo-P is ooit begonnen als broedplaatsidee om de motivatie van havisten te vergroten. In drie jaar tijd, is dit doorontwikkeld naar een erkend havo-aanbod voor inmiddels tien OMO-scholen. De wens om te voorzien in een informatieve film die door alle scholen gebruikt kan worden, is gerealiseerd. Lees verder »
Lancering van de OMO-subsidiedesk
De subsidiedesk brengt de informatie over subsidieregelingen vanuit de verschillende subsidieverstrekkers samen. Op ONS wordt dit gepresenteerd op een informatiesite. Het gaat dan om regelgeving over zowel het aanvraag- als het verantwoordingsproces en wat dit betekent binnen de OMO context. Lees verder »
Leermiddelen in de spotlight 
Leermiddelen zijn een cruciaal onderdeel van het onderwijs, daarom een kritische blik op kwaliteit, regie en marktwerking. De aanpak om leermiddelen aan te schaffen, verschilt sterk per school. Het project Leermiddelen(keuze)-beleid richtte zich samen met de scholen op verschillende vragen. Het project behaalde een aantal resultaten zoals één procesaanpak Leermiddelenkeuze. Lees verder »
Inspiratiebijeenkomsten over duurzaamheid
Rubriek evenement in de spotlight
Samen zorgen voor elkaar en de aarde levert heel veel energie op. Dat bleek ook tijdens de inspiratiebijeenkomsten over duurzaamheid in de onderwijspraktijk. Lees een terugblik en de toekomstplannen in dit artikel. Lees verder »
Resultaten medewerkersonderzoek 2024
Op elke school worden de school- en teamresultaten besproken. Hieruit worden trots- en focuspunten geformuleerd. Uit het onderzoek zijn drie focuspunten voor de vereniging naar voren gekomen. Lees verder »

Loopbaanontwikkeling

LOT vraagt veel, maar brengt véél meer!
Door Bart Schoenmakers, conrector Rythovius College
"Ik ben begeleid door inspirerende onderwijsprofessionals. Door netwerken met elkaar te verbinden, heb ik een innovatieve oplossing voorgesteld: een digitaal bovenschools modulair onderwijsaanbod." Lees verder »
Broedplaatsideeën komen tot bloei!
Tijdens de Expo van de broedplaatsen hebben de deelnemers een podium gekregen om innovaties en experimenten te delen. Ben jij benieuwd naar alle innovaties in wording? Lees dan het broedplaatsboek, waar je alles vindt over deze nieuwste inzichten, experimenten en innovaties. Lees verder »
Toe aan een nieuwe uitdaging?
Loopbaanontwikkeling is niet alleen carrière maken, maar ook ‘bewegen’ in je loopbaan. De vereniging biedt hiervoor diverse mogelijkheden. Denk aan: taakverbreding, of juist specialisatie, of van functie of school veranderen. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Solliciteren kan via SelfService.  
Trainingen ProMotion - Schrijf je in
Als loopbaanprofessionals van ProMotion staan wij klaar om mensen te begeleiden op hun reis naar persoonlijke groei. Het is weer mogelijk je in te schrijven voor tal van trainingen. Wil je je verder ontwikkelen? Lees verder »
Goed voornemen voor in de zomervakantie?
Maak jij het een goede gewoonte (good habit ;)) om in de vakantie wat tijd te besteden aan een leuke, leerzame en zinvolle online training? Of wil je tijdens een wandeling luisteren naar een interessante podcast? Vergeet dan Goodhabitz niet! Lees verder »
Kort nieuws
Lucas Duynisveld wint nationale eindronde voor International Junior Science Olympiad
Eerste scholingstraject tot docent Levensbeschouwing met succes afgesloten!
Cybercriminelen aangepakt
Iris Pfrommer nieuwe rector Odulphuslyceum
Verrijk je onderwijs tijdens de Maand van AI!

Wil je dagelijks de onderwijsnieuws uit de media ontvangen? Klik hier
Agenda
3 september start de opleiding toetsdeskundige
5 september start de training examencommissie
13/18 september start oriënteren op teamleider
26 september start beïnvloed anderen, begin bij jezelf
4 oktober start het goede gesprek voor leidinggevenden
28 oktober start vergroot je autonomie
30 oktober start tackle je stress 
27 november start verbindende communicatie
3 december save the date OMO-koerscongres