Ons Middelbaar Onderwijs
Trainingen MMP, Vensters en Kwaliteitscholen
Voor de vakantie is er een vooraankondiging gedaan voor een voorlichtingsbijeenkomst nieuwe inrichting Kwaliteitscholen. Op verzoek van enkele collega’s van onze scholen is er met Kwaliteitscholen geregeld dat ze een training komen verzorgen in Tilburg. Naar aanleiding van de vooraankondiging kwam het verzoek om ook een bijeenkomst voor Vensters en MMP (Magister Managementinformatie Platform) te organiseren. Dit heeft geresulteerd in een tweetal trainingsdagen (23 en 30 oktober 2018). Voor 30 oktober kun je je nog aanmelden. 
 
Programma (voor zowel 23 als 30 oktober)
10.00-12.30 uur MMP + lunch (max. 20 plaatsen)
12.30-14.30 uur Vensters voor Verantwoording (max. 50 plaatsen)
14.30-15.00 uur Pauze/inloop Kwaliteitscholen (met kleine versnapering)
15.00-16.30 uur Kwaliteitscholen (max. 50 plaatsen)
16.30-17.30 uur Netwerkborrel (medewerkers Vensters en Kwaliteitscholen aanwezig)

Het trainingsaanbod

Nieuwste functionaliteiten MMP
MMP heeft de laatste jaren veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd die voor sommige gebruikers nog niet (allemaal) bekend zijn. Tijdens deze bijeenkomst worden deze functionaliteiten door de ontwikkelaar (TIG) getoond en wordt er ingegaan op de toepassing en bruikbaarheid van deze functionaliteiten. Hiermee is deze bijeenkomst interessant voor zowel werknemers die starten met het gebruik van MMP als werknemers die hun kennis en vaardigheden binnen MMP willen 'opfrissen’.

Werken met Vensters
Haal alles uit Vensters wat erin zit! Tijdens deze bijeenkomst worden medewerkers die sinds kort met Vensters werken of hier al langer mee bekend zijn in de gelegenheid gesteld hun kennis aan te scherpen. Er wordt voornamelijk ingegaan op het ManagementVenster en het interpreteren van de bijbehorende rapporten. Doelstelling is een interactieve bijeenkomst waarin er alle ruimte is tot het stellen van vragen aan Vensters-medewerkers.

Nieuwe inrichting Kwaliteitscholen
Kwaliteitscholen gaat draaien op een nieuw platform: www.kwaliteitscholen.app. De hele 'look and feel' is anders. Je kunt de vragenlijst op een smart phone invullen. Je kunt synchroniseren met een Google- of Microsoft-account. Docenten kunnen een vragenlijst in drie stappen uitzetten. Het beheer is helemaal anders (geen periode-selectie, zelf domeinen selecteren). De export van resultaten kan met allerlei uitsplitsingen, zoals locatie, maar ook beoordeelden, meerdere schooljaren e.d.

Aanmelden
Wil je deelnemen? Meld je aan via dit formulier. Je kunt hierop aangeven welke trainingen je op 30 oktober wilt bijwonen. Eventuele vragen kun je, per training, ook op het aanmeldformulier stellen. Aanmelden kan tot 2 oktober.

Het aantal beschikbare plekken is beperkt. Er geldt daarom een maximum van twee medewerkers per vestiging. Als je met meer personen wilt komen, stuur dan een mail naar i.groschke@omo.nl. We gaan dan bekijken of er voldoende plaats beschikbaar is.  

We gaan ervan uit dat iedereen die zich aanmeldt ook daadwerkelijk komt. 
 
Bekijk ook de animatie over kwaliteitsontwikkeling van de vereniging.