3, 2, 1, GO! Broedplaatsen van start!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
3, 2, 1, GO! Broedplaatsen van start! Lees online
Ons Middelbaar Onderwijs
Beste collega,

De meeste artikelen in deze nieuwsbrief linken naar ONS intranet. Het platform waarop alle OMO actualiteiten te vinden zijn. Inloggegevens voor ONS kwijt? Mail naar portalbeheer@omo.nl 

3, 2, 1, GO! Broedplaatsen van start!
Op 10 september jl. vond de kick-off van de broedplaatsen plaats! De komende maanden werken 24 collega’s van verschillende OMO-scholen in vier broedplaatsen samen aan complexe vraagstukken vanuit de eigen school. Lees verder »
OMO-parels in ONS Kennislab
Scholen ontwikkelen veel ter verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Lees hierover op het Kennislab van OMO. Je vindt er uitleg, voorbeelden én volledige uitwerkingen die je zo in de praktijk kunt inzetten. Doe er je voordeel mee, je hoeft het wiel misschien niet opnieuw uit te vinden! Lees verder »
Laat leerling kiezen uit leerdoelen
Rubriek collega met passie
“Ook als leerlingen niet goed zijn in een vak kun je leerdoelen aanreiken die toch voor voldoening kunnen zorgen.” Christa Krijgsman is docent lichamelijke opvoeding bij het Sint-Janslyceum in ’s-Hertogenbosch. Zij is gepromoveerd op onderzoek over ‘Beoordeling en motivatie in de les lichamelijke opvoeding'. Lees verder »
Lessentabel en eindtermen levensbeschouwing
Na een intensieve periode van consultatie en advies is een kader ‘Lessentabel en eindtermen vak levensbeschouwing’ vastgesteld en zijn er aanbevelingen geformuleerd. Een commissie, bestaande uit leraren levensbeschouwing, heeft een rapport geschreven waarin duidelijkheid is gegeven over de vormgeving van het vak. Lees verder »
Schrijf je nu in voor ICTO-dag 25 november!
De ICTO-dag vindt dit jaar plaats op 2College Cobbenhagenlyceum. Na een bewogen periode staat deze editie in het teken van ‘De leerling in beeld’. De focus ligt hierbij op digitale hulpmiddelen om de leerling in de meest brede zin van het woord in beeld te krijgen en in beeld te houden. Lees verder en schrijf je in »
Eerste ervaringen Leiderschapsontwikkeltraject
Martijn Verhagen: "We hebben kennis gemaakt met de betrokkenen van het traject, namelijk programmaleider Frans Claassens en leercoach Marucha van Bebber. Frans is het aanspreekpunt voor het programma als geheel, Marucha voor de ontwikkeling rondom persoonlijk leiderschap en de mentor voor leiderschapsvraagstukken". Lees verder »
Burgerschapsonderwijs in de praktijk
Bij burgerschap staat het (leren) functioneren in de democratische rechtsstaat centraal. Sinds 1 augustus is er een wet met een burgerschapsopdracht aan alle scholen. In het kader van dit burgerschapsonderwijs kent de vereniging meerdere initiatieven waaronder de Burgerschapsestafette en Burgerschapsonderwijs dat werkt. Lees verder »
Merletcollege lanceert schoolintranet in ONS
Het Merletcollege heeft als eerste school van de vereniging, ‘ONS Merletcollege’ gelanceerd. Binnen ONS, het intranet van de vereniging, heeft de school een schooleigen intranetomgeving. Meike Lemmen: "We gebruikten veel verschillende middelen om bestanden en nieuws te delen. Het is prettig dat er nu één plek is waar de belangrijkste informatie te vinden is.” Lees verder »
OMO-campagne 'Phishing mail'
Op maandag 21 juni 2021 is een geregisseerde phishing mail naar alle OMO-medewerkers gestuurd met de onderwerp-regel ‘medewerkers in het zonnetje’. De phishing mail op zich richt(te) geen schade aan. Lees verder »

Kort nieuws
Inspirerend event 'mijn onderwijsreis'
Breinkunde in het onderwijs
OMO-prijswinnaar 2019 'Maatje Piraatje' te water gelaten
Persbericht Robert Tops benoemd tot rector Rythovius College
Informatiebeveiliging is meer dan ICT
Persbericht Martine Overdijk-Kerkhoff benoemd tot rector IVO Deurne
Agenda info - aanmelden
21 oktober bijeenkomst Burgerschap
2 november bijeenkomst taalbeleid
4 november bijeenkomst diversiteit en inclusie versnellen? Hoe dan?
25 november ICTO-dag, schrijf je in! 
25 november Scholingsprogramma economie (SIEO)
9 december de Meesterlijke Ontmoetingen gaan weer van start!